ANALIZAT KOMPLETE TË GJËNDRËS TIROIDE

Hipotireoza, e quajtur edhe si tiroide e ulët, është një çrregullim i sistemit endokrin në të cilin gjëndra tiroide nuk prodhon hormone të mjaftueshme, të cilat mund të shkaktojnë një sërë simptomash, siç është aftësia e dobët për të përballuar të ftohtin, ndjenja e lodhjes, kapsllëku, depresioni dhe shtimi i peshës, si dhe mund të shkaktojë edhe simptome të tjera, si: lëkura e thatë dhe thonjtë e brishtë, pastaj ndjesia e shpimit si me gjilpërë në duar, etj.

Prandaj mënyra më e mirë për të testuar funksionin e tiroideve është matja e nivelit të TSH-së në një mostër gjaku.

Analizat e domosdoshme të tiroidesë janë:

✅ FT3 (trijodtironina e lirë)

✅ FT4 (tetrajodtiroksina e lirë)

✅ TSH (hormoni tireotrop)

✅ ATSH (anti TSH receptor)

✅ Anti TPO

✅ Anti TG dhe

✅ TG (thireoglobulina)

të cilat që të gjitha i kryejmë në laboratorin tonë…

Për më shumë informata në lidhje me këto analiza apo edhe analizat tjera, na shkruani në Facebook & Instagram, apo na vizitoni direkt në dy laboratorët tanë!

Lirim Hyseni – CEO